Szukaj na stronie

Ośrodek Pomocy Społecznej Dzielnicy Ursynów m.st. Warszawy

ul. Jana Cybisa 7
02-784 Warszawa
Tel.: (22) 5441200
Faks: (22) 5441201
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
NIP: 951-12-04-085
REGON: 010847964

HomeAktualnościWycieczka uczestników ŚDS do Wilanowa 02.02.2017 r.
Wiadomość
  • Dyrektywa e-Prywatności Parlamentu Europejskiego

    Ta strona internetowa używa ciasteczek do zarządzania uwierzytelnianiem, nawigacją i innymi funkcjami serwisu.Używając naszej strony pozwalasz na zapisywanie tego typu informacji na swoim komputerze.

    Zobacz, dyrektywę parlamentu Europejskiego odnośnie e-Prywatności

    You have declined cookies. This decision can be reversed.

Profilaktyka uzależnień oraz Savoir vivre w restauracji w ramach projektu AKTYWNY ROZWÓJ VII

W 2016 r. realizowana jest kolejna, siódma edycja projektu Aktywny Rozwój VII.  Głównym jego celem jest profilaktyka i zapobieganie wykluczeniu społecznemu i zawodowemu młodzieży w wieku 15 - 19 lat.  

 Warsztaty Profilaktyka uzależnień

W ramach realizacji projektu dla młodzieży „Aktywny rozwój VII”, w dniu 13 listopada 2016 r. odbyły się warsztaty dotyczące zachowań ryzykownych i przeciwdziałania uzależnieniom.       Na zajęciach młodzież miała okazję zapoznać się i przeanalizować objawy i skutki uzależnień, a także bardziej szczegółowo omówić negatywne konsekwencje substancji zmieniających stany świadomości (alkohol, narkotyki i leki). Warsztaty zostały rozwinięte o znaczenie motywacji wewnętrznej i zewnętrznej oraz nawyków w powstawaniu uzależnień. 

Savoir vivre w restauracji. 

Po warsztatach Młodzież pojechała do restauracji Szklarnia, ul. Mińska 25. Restauracja mieści w Soho Factory, przestrzeni miejskiej dla kultury i biznesu, gdzie często odbywają się wydarzenia kulturalne i rozrywkowe. Głównym celem pójścia do restauracji było przeszkolenie z zasad savoir vivre'u.W restauracji   prowadzący spotkanie podczas podawania kolejnych potraw, opowiadał o zasadach nakrywania do stołu  i kolejności podawanych dań (przystawka, danie główne i deser). Uczestnicy uzyskali  informacje o zasadach zachowania przy stole w różnych kontekstach sytuacyjnych. Młodzież świetnie sobie poradziła i była bardzo zadowolona ze spotkania.  Ponadto prowadzący spotkanie opowiedział o realiach pracy pracownika restauracji oraz  możliwościach podejmowania dorywczej i stałej pracy w restauracji.  

 

Projekt jest realizowany od 1 marca do 30 grudnia 2016 r. 

Dodatkowe informacje można uzyskać kontaktując się z pracownikami Zespół Rozwoju Zawodowego, tel.  22 545 91 70, kom. 500 833 146, od poniedziałku do piątku w godz. 8 – 16.

Nasz profil na:

BIP

PO PŻ 2014-2020

/OPS-Ursynow/skrytka

Projekty:

 
 

Free business joomla templates